14 februari: gedichten voor je geliefde

Vandaag is het de dag dat je je geliefde in het zonnetje zet, dat je duidelijk maakt hoe veel je van hem/haar houdt. Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag! Het is dus leuk om een gebaar te maken naar jouw Valentijn. En wat is er nou romantischer dan een kaartje sturen (check hier wat een postzegel kost) of een brief met een gedicht erop? In dit artikel zullen we je tips geven om een romantisch gedicht te maken!

Persoonlijk en origineel

Het is natuurlijk extra speciaal als je het gedicht zo persoonlijk mogelijk maakt. Denk aan de dingen die jullie samen hebben meegemaakt en waarom je de ander zo bijzonder vindt. Verwerk al deze dingen in een mooi en rijmend gedicht. Ook moet je er op letten dat het origineel blijft. Er zijn namelijk talloze valentijnsgedichten die met elkaar overeenkomen. Wat je wel kunt doen, en wat ook aan te raden is, is om verschillende rijmschema’s op te zoeken op bijvoorbeeld het internet. Helaas zijn we namelijk niet allemaal geboren dichters.

Inspiratie opdoen

Doe inspiratie ten eerste op uit je eigen herinneringen, maar inspiratie kun je natuurlijk overal vandaan halen! Uit verschillende films, series en boeken kun je al heel veel halen. Hier worden veel romantische gebaren gemaakt en bovendien de allermooiste zinnen gezegd. Verzamel ze door ze bijvoorbeeld op te schrijven in een mooi boekje. Ook voor de vormgeving kun je inspiratie opdoen, haal je inspiratie dan uit kunstwerken en dergelijke. Je kunt je gedicht helemaal versieren met tekeningen eromheen.

Andere gebaren

Een gedicht is veruit een van de meest romantische gebaren, maar er zijn nog ontelbaar meer opties! Een etentje met kaarslicht is ook super leuk en super romantisch. Zoek dan een leuk en bijzonder restaurantje uit, een hip plekje wat niet al te commercieel is. Je kunt dit ook combineren met het geven van je gedicht bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*