Gedichten en vakantie

Met het ietwat deprimerende weer hier in Nederland, kunnen we ons voorstellen dat je gedachtes al snel afdwalen naar een vakantiebestemming. Over vakantie kunnen we dan ook rijkelijk dichten en óp vakantie dichten is natuurlijk ook een goed idee. Dichten werkt rustgevend en op vakantie zijn vanzelfsprekend ook, het is dus de perfecte combinatie! In dit artikel zullen we tips geven over hoe je zelf een gedicht met dit onderwerp schrijft en zullen we voorbeelden laten zien van gedichten die hier over gaan.

 

Zelf schrijven

Een tip die we eigenlijk standaard kunnen geven, ongeacht het onderwerp, is om je echt helemaal in het onderwerp in te leven. Waan jezelf in een warme en prettige vakantieomgeving. Probeer bijvoorbeeld echt de sfeer van Ibiza te creëren. Zoek desnoods afbeeldingen op internet en lees je in. Als je op vakantie bent hebben we als tip om goed om je heen te kijken. De inspiratie is namelijk all around you! Observeer en haal diep adem, formuleer wat je ziet en wat je voelt in woorden. Vervolgens kun je nadenken over het rijmschema en over de lengte van het gedicht.

 

Voorbeelden

Voorbeeld 1 op vakantie dichten:

Palmbomen die wuiven,

Wuivend naar mij

Wuivend naar ons

Uitnodigend om te genieten van de druiven

Verwerkt in de wijn

Oh wat is het toch fijn om op vakantie te zijn

 

Voorbeeld 2 over vakantie dichten:

Starend naar de letters en de zinnen

Waar moet ik toch beginnen

Mijn gedachtes dwalen af

Ik wens dat ik mij nu op vakantie begaf

Ver weg, verwarmd onder de zon

Ver weg van al het jargon

Misschien kan ik gewoon in gedachten,

Even op vakantie, dan hoef ik niet meer te wachten

 

Weg wanneer ik wilde, gewoon in mijn gedachten,

Die mij op de mooiste plekken brachten

 

Voorbeeld 3 terug van vakantie:

Op vakantie is je zorgen vergeten

Op vakantie betekent lekker eten

Vakantie is om van te genieten,

Om heel hard in de lach te schieten

 

Om heimwee te hebben naar werk en naar huis

Maar voor mij vooral om mij te laten weten

Hoe fijn het eigenlijk is op je eigen

Plekje thuis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*