Rijmwoorden

Rijmwoorden, waar haal ik ze vandaan?

Als je een keer een gedichtje schrijft zal je wellicht alle mogelijke rijmwoorden verbaal uitspreken totdat je er bij twee uitkomt die helemaal lijken te kloppen. Wanneer je echter van plan bent om wat serieuzer te schrijven, dan kan je behoefte hebben aan wat meer mogelijkheden. Natuurlijk kan je zelf een uitgebreid dossier aanleggen met je favoriete woorden, maar je kan ook gebruik maken van een aantal handige hulpmiddelen.

Het grote rijmwoordenboek
Als je online op rijmwoordenboek zoekt, dan vindt je vele verschillende websites die jou extra ondersteuning bieden. Toch kan het zo zijn dat je niet altijd internet bij de hand hebt, of gebruik wilt maken van de computer. Het is daarom dan ook aan te raden om een echt rijmwoordenboek aan te schaffen. Net zoals alle andere woordenboeken in Nederland, heeft de Van Dalen ook een rijmwoordenboek. De kwaliteit is oud en vertrouwd en je zult er alles vinden wat je nodig hebt.

Andere dichters
Alle grootmeesters zijn groot geworden doordat zij in de leer zijn geweest bij andere kunstenaars. Of je nu schildert of schrijft, dat maakt geen enkel verschil. Je leert het snelste van de beste. Schroom je dus niet om veel gedichten te lezen en jou inspiratie hier uit op te doen. Vindt je een bepaalde verbinding mooi, schrijf hem dan op en kijk of je hem kan gebruiken. Muziek Laat je inspireren door dichterlijke muziek. Zet bijvoorbeeld eens wat Drs. P op en luister hoe hij speelt met woorden. Ramses Shaffy was de beste in het uitspreken van emoties. Je zult merken dat beide schrijver/zangers een bepaalde speelse natuur hebben. Of het onderwerp nu licht of zwaar is maakt daar niet eens bij uit. Dit komt omdat zowel Drs. P als Ramses hun eigen ritme hadden gevonden. Een beter voorbeeld kan je niet vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*